Att köpa valp!
Det är ett stort steg att köpa en ny liten familjemedlem och det är viktigt att tänka igenom allt noga, innan!
Först har vi kanske mejl och telefon kontakt och om vi ( för det är ömsesidigt) känner oss trygga är det dax för ett besök.
Jag tittar på om ni passar för rasen och kanske vilken valp. Ni tittar på föräldradjur och valpar.

Som uppfödare vill jag gärna finnas till för dom som vill och behöver, så för mig är det viktigt att vi kan kommunicera med varandra.
Sedan om tycke uppstår är ni välkomna att lägga en handpeng för att bekräfta att ni vill ha en valp. Om ni ångrar er, behåller jag handpengen för att täcka ev extrakostnader.
Då handpengen kommit in på mitt konto har ni en valp!
Man får naturligtvis komma och pussa sin valp så ofta man kan och vill!
Då valpen fyller 8 veckor förväntar jag mig att den hämtas och om man inte kan komma, måste man tala om och göra upp med mig om hämtningsdag. Jag vill ha ordning och reda! Jag hjälper till att fylla i alla papper och om ni vill även med försäkring, så att ni kan känna er trygga redan under hemfärden.
Ni får råd och dåd av mig i evig tid och skulle ni av olika orsaker inte kunna behålla valpen ( ex vis allergi) så är den alltid välkommen hem till mig!
Om ni hellre vill köpa er valp av någon annan är det helt OK "No hard feelings" Ibland klickar det helt enkelt inte. Detsamma gäller naturligtvis från min sida utan att det behöver vara fel på er som valpköpare.
Mina gamla valpköpare går alltid före men samma regler om handpeng gäller naturligtvis även dom!
I övrigt har jag inget "kö-system". Men jag säljer ingen valp utan att ha träffat / talat med er. Och jag skickar inte valpar ensamma på flyg eller dyl.
Jag lägger ner mycket tid och träning på mina valpar så det är lite som att sälja sina barn...
Ibland kan jag en vuxen omplacering, jag har en liten lista på ni som vill ha en lite vuxnare hund.
Jag är brutalt ärlig om mina egna hundar och ni som valpköpare bör kunna tåla att jag är rakt på sak!
Välkommen att höra av dig!


Om kenneln
Oppigårdens kennel startade 1986 , då hade jag en kompanjon som efter första kullen insåg att detta inte var hennes grej ( hon har gått vidare och utbildat sig inom andra hundområden). 1987 fick jag min första egna kull! Jag hade turen att få fantastisk hjälp av framförallt Birgitta Mouchard (Haibas) och "Nalle" Carlsson (Kinghunters) . Jag hade även turen att få hjälp av Mrs Ressang (That's Why) samt Sonja Nilsson (Roseridge) och Loulou och Stig Pettersson ( Loustigens).
Jag hade även tur att få fina och bra hundar i början så jag hade att jämföra med senare...
Jag satsar främst på mentalitet, hunden ska fungera i vardagen! Annars har man ingen glädje av sin hund. MH vill jag att mina valpköpare gör och där tittar jag mest på att hunden kan avreagera. Då funkar den! Jag har ofta aktiva hundar som gillar att jobba men det beror lite på kull och kombination.
Hundarna ska vara friska! Jag vill att man HD /AD röntgar sin hund annars kan man lätt tro att hunden är frisk och överbelasta. Jag vill hellre veta! Ibland går det snett men oftast har jag långlivade och friska djur och jag lär mig av mina misstag! Ingenting blir bättre av att döljas. Därför står dödsorsaken utsatt på kullsidorna.
Jag vill att mina hundar ska röra sig vackert, det innebär att dom är korrekt byggda! Utställning är bara grädden på moset så att säga!
Jag har många valpköpare som köper sin andra , tredje och fjärde hund från mig, finare betyg kan man inte få! Jag är också väldigt stolt över alla mina duktiga valpköpare som ställer ut, viltspårar, tävlar lydnad och agility!
Så länge det fortfarande är kul håller jag på. Den dag jag inte tycker det är roligt längre då lägger jag ner!