BLOGG

 

22/1
Nu har MH datum äntligen kommit för Solarna o jag har hunnit ringa till 5 utav 8 st, ska försöka hinna med resten idag. Om folk visste hur mycket jobb det är för mig med ett MH och hur svårt det är att få till, så skulle det vara lättare att få folk att komma då man kallar. Men det är kul att ringa runt o höra hur det har gått o få uppdateringar.
Lika kul är det att se dom på MH banan o man vet aldrig vad dom tar sig till! Ibland säger ägaren att hunden är så feg o det visar sig vara tuffingen o ibland är den största o kaxigaste den fegaste. Det är det som är tjusningen. Man vet aldrig! Jag kommer ialla fall att vara nöjd med mina "barn" bara dom kan avreagera sina rädslor. Då vet man att dom funkar. Men man ska komma ihåg att MH är bara en dag i hundens liv. Har man en dålig dag så deppa inte. Huvudsaken är ju att man har en älskad jycke som är densamma då man kommit hem!

3/1 2012
Nu sitter jag här och ett nytt år har precis kommit o det gamla bara försvann... Hjärtebarn har jag nu också. Tysta o lugna men det kommer säkert att finnas jobba i dom, om man ska döma efter förra kullen! Året som var har både varit bra och dåligt. Nova blev SEUCH , Hjalle, Rudolf, Lai Lai blev SEVCH. Massor av Oppigårdare har varit duktiga i utställning, viltspår samt agility! Vi toppar två listor. Hoppas det blir mer i år!.
Vi förlorade en hel kull då Bella födde 6 st dödfödda valpar, det var verkligen fruktansvärt. Framförallt hennes blick då den följde en död valp. Vill verkligen inte vara med om det igen: Selma låg ihjäl 2 st valpar av ren klumpighet. Hon är en raring men ingen smidig mamma direkt... vill inte va med om det igen heller. Som grand finale lyckades Hjärtat med konststycket att inte ha tillräckligt med mat åt sina små, hon som förra kullen hade så mycket mat åt sina små att det sprutade ur öronen på dom. Ibland förstår man ingenting.
Några fina gamla hundar har gått ur tiden men ett helt gäng nya små monster har sett dagens ljus! Men det är livet som uppfödare, en väninna och uppfödare sa; det är tur att du varit med ett tag, hade allt det där drabbat mig skulle jag ha lagt ner direkt... O visst har tanken slagit mig. Allt är inte bara solsken med uppfödning, hårt arbete o man får ta mycket skit o hårda smällar ibland, men dom ljuvliga små liven o alla underbara människor jag mött och blivit vän med gör mödan värd :-) God fortsättning alla o massor med kram från gammelmatte!

31/1 2011
Vilka mysiga Hjärtebarn jag har!!!! Världens go'aste! Tysta och snälla! Älskar dom hela högen! Jag tror 2011 blir ett bra år. Bara en sån sak. Ta ditt födelseår och plussa med din ålder. Detblir 111! Testa får du se. Coolt! Håll tummarna för att Hjallemannen lyckas para ikväll. Vi får storfrämmande från Glåpens kennel. Vore trist om brorsan Rudde får en till fjäder i hatten, han blir såå dryg då;-)
9/1
Nu har vi valpat och jag sitter och tänker tillbaka på 2010. Ett Skitår.Försöker para Hjärtat det går inte. Elräkningar så man höll på att tuppa av... sen blev jag sjuk och mitt i det fick jag tillbaka Selma som var en handfull och krävde mycket jobb. (Väl värt att lägga ner) Selma blir 2 bästa tik på lilla specialen i Vevlinge. Jag arrangerar RR viltspårs SM med mycket kort varsel. Hällregn! Samtidigt är Hjärtat på parning, det går inte igen... Mamma opererades för cancer. Sigismund kom tillbaka (omplacerades fort tack och lov) Nova fick en fantastisk kull som gjorde att jag kunde betala sista elräkningen... Selma, Bella, Fyrverkeri, Filur och VW Wunderdog blir viltspårschampions! Pepparkornsöga tar första agilitypinnen! Titti opereras men blir sämre och måste avlivas. Pank igen av alla veterinärräkningar... Fröken kommer tillbaka, en stackers hund som var ett vrak (Tack Lotta som tog henne och jobbat så fint) Hjärtat blir mot alla odds parad! Fröken ställs ut på Stora Stockholm med första pris! Min panna dör och jag är luspank igen... Så det kan bara bli bättre med 2011!!!

3/7
Ganska trött Eva sitter o försöker uppdatera lite, glömmer alltid nåt- Har haft en jobbig vår där Selma kom tillbaka, jag blev jättesjuk, min mamma blev opererad och Mumin har haft löptikar sen april... sen arrangerade jag viltspårs SM också mitt i kaoset. Tur man har snälla vänner, grannar och valpköpare som ställer upp!
Titti blev "kidnappad" av Maria G och Mumin har högst tillfälligt flyttat till grannen Hillary som räddade mig då Nova valpade o Selma högöpte! Snacka om tajming... Men slutet gott allting gott Nova tryckte ur sig 9 fina valpar varav 8 levde, så nu ska vi bara hitta bra köpare också...

15/3
Nu har jag överlevt valpträffen... Titti o Pippi o Fnatte sorry menar Titti, Shelby och Bob busade sig hysteriskt trötta medan pappa Mumin höll koll på allt o alla, framförallt koll på att Hjalle inte hittade på nåt dumt.
Mumin var också väldigt trött sen på kvällen...
Hjalle charmade Shelby medan Bob försökte charma in sig hos Hjärtat med varierande framgång... Nova höll ordning på korven o Titti sprang mest runt o busade i största allmänhet där det verkade hända nåt!
Kul hade dom, korv åt vi o luktade brasa gjorde vi också. Solen sken o nordan ven. Mysigt värre med andra ord, vi bestämde raskt att nästa valpträff blir i Maj med lite varmare väder förhoppningsvis!

5/3
hej alla glada! var på hundutställning och såg lille Volvo sopa banan med de flesta hundarna där, inte nog med att han var lugn och mysig och skötte sig perfekt, domaren Annika Ultveit Moe hade bara snälla saker att säga om honom! Hoppas matte ger sig själv nåt bra för ett bra jobb! Varför kan inte Titti vara sådär lugn o bra? Då vi går ut är hon oftast helt "propell" som norrmännen säger om en som bara flyger i kring... Hon är för det mesta snäll även om hon just nu har börjat göra inne igen o jag som trodde hon var rumsren, kanske är det ett löp på g?
Laddar inför hundkursen i morgon, blir väldigt less på folk som anmäler sig o sen ger återbud i sista sekund, fattar dom inte vilket jobb som ligger bakom? Så ska man säga återbud så gör det i god tid så hinner man ta in andra, nu har man tackat nej till flera för att det är fullt... suck jag blir så trött.
Vet ännu inte om Hjärtat har nåt i magen... hon är lurig det kan va en eller två st som ligger därinne o trycker... hoppas hoppas...

16/2
Har precis fått elräkningen... usch! Var på väg att gå ut i ladan o hänga mig, men ångrade mig snabbt då jag såg Tittis svans vifta som en propeller. Att vara såå glad , jämt... fuskigt är vad det är. Vilken tur att man har dom små hjärtegrynen. Mattes GULLISAR det är vad dom är! Just nu är Mumin på supersnälllistan! Han morrade ingenting åt Hjalle i helgen då vi var barnvakt åt jättehunden och han har ett oändligt tålamod med Titti som kan driva vem som helst till vansinne. En duracellkanin är stillsam i jämförelse...